Heyvanın insan orqanizminə faydaları barədə çox deyilib, çox yazılıb. Heyva tumu da insana xeyirlidir. Ancaq çoxumuz heyva yarpağından dəmlənən çayın bir çox xəstəliklərin sağalmasında böyük rolunun olduğunu bilmirik. Halbuki bu çaydan bir vaxtlar böyüklərimiz, dədə-babalarımız çox içiblər. Elə indi də dünyanın bir çox ölkələrində bu çaydan istifadə olunur. 
Astarainfo.az Yeniavaz.com saytına istinadən heyva yarpağından dəmlənən çayın insan orqanizminə faydalarını təqdim edir.
1. Mədəyə xeyirlidir.
2. Hüceyrələri qoruyur.
3. Arıqlamağa kömək edir.
4. İshala xeyirlidir.
5. Qəbizliyi aradan qaldırır.
6. İnfarkt riskini azaldır.
7. Öskürəyə qarşı təsirlidir.
8. Xərçəngə qarşı orqanizmi qoruyur.
9. İmmuniteti gücləndirir.
10. Ürəyə xeyirlidir.
11. Soyuqdəymənin təsirlərini azaldır.
12. Qaraciyərə xeyirlidir.
13. Bronxlara faydalıdır.
14. Səs tellərini yumşaldır.
15. Yuxu gətirir.
16. Vücudu rahatladır.
17. Stresi azaldır.
18. Qızdırmanı salır.
19. Zərərli mikroblara qarşı qoruyur.
20. Ağızdakı yaraların sağalmasına kömək edir.
21. Həzmə xeyirlidir.
22. Qanı artırır.
23. Qan şəkərini nizamlayır.
24. Göz quruluğunu aradan qaldırır.
25. Böyrəklərə xeyirlidir.
26. Mənfi xolestrol səviyyəsini azaldır.
27. C vitamini ilə zəngindir.
28. Antioksidan təsirləri var.
29. Tərkibində A vitamini var.
30. Dəmirlə zəngindir.
Necə dəmlənir?
Bir qaba 20-dək qurudulmuş heyva yarpağı atıb üstünə qaynar su tökün. Təxminən 5-10 dəqiqə zəif odda dəmləyin. Qaynadılmış yarpaqları süzün və çayını için.

Xəbərdarlıq
Qəbizlik problemi olanlara heyva yarpağı çayı məsləhət görülmür.