İnsan yaddaşına müsbət təsir edən üç növ ərzaq müəyyən edilib.

Sputnik Azərbaycan-ın xarici mediaya istinadla verdiyi xəbərə görə, artıq birmənalı şəkildə sübut olunub ki, zeytun yağı, toyuq yumurtası və qoz ən vacib şeyləri unutmamağa kömək edir. Yağ yaddaşı dəstəkləyir və beynin qocalmasının qarşısını alır. Yumurtada kifayət qədər B və D qrupu vitaminləri var. Bu vitaminlər yaddaşı yaxşı vəziyyətdə saxlamağa kömək edir. Qoz isə qan damarlarına, o cümlədən arteriyaya faydalı təsir göstərir.

Biologiya elmləri doktoru, professor Aleksey Moskalev zeytun yağı ilə günəbaxan yağını müqayisə edərkən, üstünlüyü birinciyə verib. Qeyd edib ki, birinci doymamamış yağ olduğundan ömrü uzadır.S