Az adam tapılar ki ayıq başa insultdan ölmək istəsin. Fransanın Bordo universitetinin tədqiqatçıları bu xoşagəlməz insidenti əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq yolları tapıblar, – “mhealth.ru” xəbər verir.
Astarainfo.az Milli.Az-a istinadən bildirir ki, 7000 – dən artıq insanı dietalarında zeytun yağının iştirakı prinsipi ilə 3 qrupa ayırıblar: 1-ci qrup onu heç istifadə etməyib, 2-ci qrup mötədil istifadə edib, 3-cü qrup isə intensiv istifadə edib (yemək qızardanda, salata qatmaqda və adi çörəklə yeməkdə istifadə ediblər).
Nəticə göstərib ki, rasionda nə qədər çox zeytun yağı varsa, bir o qədər insult riski aşağıdır (41%!). Zeytun yağı trombların əmələ gəlməsinin qarşısını damarları təmizləyərək alır. Bundan başqa, yeməkləri də daha dadlı edir.
“Azərbaycanın dövlət müstəqilliyi əbədidir, dönməzdir və bizim qarşımızda duran vəzifə dövlət müstəqilliyini qorumaqdan, əbədi etməkdən ibarətdir.” – Ulu Öndər Heydər Əliyev
Qüdrətli Azərbaycan dövlətinin təməli...