Yaponiyalı alimlər adi soğanla göy soğanın faydaları mövzusunda maraqlı araşdırma aparıblar.
Astarainfo.az yeniavaz.az-a istinadən bildirir ki, araşdırma nəticəsində adi soğanla müqayisdə göy soğanın daha da faydalı olduğu üzə çıxıb. Məlum olub ki, göy soğan onlarla xəstəliyin müalicəsində və zərərli viruslarla mübarizədə olduqca faydalıdır və tez təsir göstərir. Lakin bir məqamı unutmayın – mədəsində problemi olanlara göy soğan yemək məsləhət görülmür, bu əks təsir göstərə bilər.
Göy soğanın faydalarını təqdim edirik:
– Göy soğanın ağ hissəsi A, yaşıl hissəsi isə C vitamini ilə zəngindir.
– Ürək xəstəlikləri riskini azaldır.
– Göy soğanın tərkibindəki adenozin adı verilən maddə qanın laxtalanmasını önləyir.
– Burun tıxanmasının mənfi təsirlərini azaldır.
– Allergiyaya qarşı faydalıdır.
– İmmuniteti gücləndirir.
– Qripə qarşı faydalıdır.
– Soyuqdəymədən əziyyət çəkən insanlara müsbət təsir göstərir.
– Artıq suyun və zərərli maddələrin orqanizmdən kənarlaşmasına kömək edir.
– Dəri xəstəliyi törədicilərinin qarşısını alır.
– İştah açır.
– Qandakı xolestrolu aşağı salır.
– Orqanizmdən toksinləri uzaqlaşdırmağın ən asan yolu göy soğan yeməkdir.
– Şəkəri aşağı salır.
– Zehni yoğrunluğa faydalıdır.
– Böyrəkdəki qum və daşın tökülməsinə yardımçı olur.
-Böyrək ağrılarını azaldır.
– Damarları genişləndirir.
– Ürəyi gücləndirir.
– Damar sərtliyinə müsbət təsir göstərir.
– Yaralardakı iltihabın sağalmasında faydalıdır.
– Göz zəifləməsinin qarşısını alır.
– Sümüklərin güclənməsinə yardımçı olur.
– Orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur.
– Cinsi aktivliyin artmasına müsbət təsir göstərir.
“Azərbaycanın dövlət müstəqilliyi əbədidir, dönməzdir və bizim qarşımızda duran vəzifə dövlət müstəqilliyini qorumaqdan, əbədi etməkdən ibarətdir.” – Ulu Öndər Heydər Əliyev
Qüdrətli Azərbaycan dövlətinin təməli...